Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Drsný muž" by Geoffrey Household # Book PDF Kindle ePub Free

Drsný muž

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Drsný muž
  • Author : Geoffrey Household
  • Release Date : January 05, 2018
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2604 KB

Description

30. léta: Ostřílený lovec prochází nejmenovanou středoevropskou zemí, která je v područí brutálního diktátora. Lovec se zaobírá otázkou, zda by dokázal nepozorovaně proniknout do diktátorova soukromého objektu. A uspěje. Ve chvíli, kdy má cíl na mušce a přemýšlí, zda zmáčknout spoušť, je dopaden jedním ze strážců. Je uvězněn, mučen a odsouzen k bolestivé smrti, přesto všechno se mu podaří jen o vlásek uniknout a za dramatických okolností prchá nepřátelským územím do rodné Anglie. Je to však jen klamné bezpečí: ani státní hranice pronásledovatele neodradí od touhy po pomstě a britská vláda ho nemůže ochránit, aby nevyvolala dojem, že jeho čin schvaluje. Lovec musí opustit společnost a přejít doslova do podzemí, jako liška do nory. Z lovce se tak stává lovná zvěř. 


***



Geoffrey Edward West Household (30. listopadu 1900 – 4. října 1988) byl plodný britský romanopisec, který psal především thrillery. Z úctyhodné palety 36 napsaných knih ho nejvíc proslavil román Drsný muž (Rogue Male, 1939). 

Narodil se v Bristolu, do školy chodil v Dorsetu a Bristolu a v roce 1922 získal na Oxfordu bakalářský titul v oboru anglické literatury. V letech 1922–1926 pracoval jako pomocný tajemník v bukurešťské bance. Roku 1926 odešel do Španělska, kde se živil jako obchodní zástupce prodejem banánů. V roce 1929 se Household přestěhoval do Spojených států, kde se podílel na dětských encyklopediích a ve službách stanice CBS psal rozhlasové hry pro děti. V letech 1933 až 1939 pracoval jako obchodní cestující pro výrobce inkoustů v Evropě, na Středním Východě a v Jižní Americe. Za druhé světové války sloužil v britské tajné službě na půdě Rumunska, Řecka a Středního východu.

Household byl dvakrát ženatý. Z druhého manželství uzavřeného v roce 1942 s Ilonou Zsoldos-Gutmanovou se narodil syn a dvě dcery. Po válce žil životem venkovského džentlmena a psal. Ke konci života bydlel v Charltonu poblíž Banbury v Oxfordshiru, zemřel ve Wardingtonu. 


***


„Příběh, který je s každou další větou divočejší a zamlženější… Krátký, příjemný a neodolatelně čtivý, schválně zkuste knihu načít a pak odložit.“

Men’s Journal, č. 1 na seznamu „15 nejlepších thrillerů, jaké kdy byly napsány“


„Typický thriller typu ‚kočka a myš‘. Zápletka je jednoduchá a nesnesitelně napínavá… Household své vyprávění redukuje na ty nejsurovější detaily, což má srdcervoucí efekt.“

Playboy


„Household… přispěl k vývoji napínavého příběhu v uměleckou formu.“

The New York Times


„Klasický napínavý dobrodružný příběh.“

Los Angeles Times


Drsný muž musí navždy zůstat klasikou.“

John Gardner


Download Ebook "Drsný muž" PDF ePub Kindle